Snuffellessen

Speuren en detectie zijn een van de meest natuurlijke activiteiten voor een hond. Het bouwt zelfvertrouwen en concentratie vermogen voor de hond en versterkt de band tussen mens en hond. Bij FreeDogz richten we ons op een zo natuurlijk mogelijke training, met respect voor het natuurlijke talent van elke individuele hond. Elke hond en elke handler krijgen individuele begeleiding en gepaste uitdagingen om samen verder te evolueren als een team!

Deze activiteiten zijn geschikt voor elke leeftijd. De meeste honden vinden beide disciplines even leuk, maar sommige honden hebben wel een voorkeur of iets wat hen gedragsmatig beter ligt. Als u daarover vragen hebt contacteert u mij best even, dan komen we er samen wel uit.

Hebt u interesse, neem dan gerust contact op.

Praktisch

Locatie: verschillende locaties, wordt gecommuniceerd via e-mail de avond voor de lesdag.

Duur: Speuren: Reken op ongeveer 1u per deelnemer. Detectie: 1u/2 deelnemers.

Prijs: Speuren: 50€/les/deelnemer
Detectie: 50€/les voor 2 deelnemers

Detectie vs. Speuren

Detectie: De hond zoekt een specifieke, aangeleerde geur in een ruimte of op een voorwerp (auto’s, reiskoffers…) De begeleider observeert de hond en let op de lichaamstaal om te weten of de hond ‘geur heeft’. We starten deze lessen in een lokaal met weinig afleiding om de hond een ‘target-geur’ aan te leren. Naarmate het moeilijker wordt moeten baasje en hond steeds meer samenwerken als hecht team, wat de band enorm versterkt. Later zoeken we andere locaties op met meer uitdaging en afleiding.

Speuren: De hond volgt het spoor van een ‘vermist’ persoon tot hij/zij bij die persoon aankomt. De begeleider weet niet waar de spoorloper zit en moet dus 100% vertrouwen op zijn/ haar hond. Het is een fantastische ervaring voor zowel hond als baasje om aan de hond de leiding te geven. We starten deze lessen in de natuur om het speuren aan te leren. Later oefenen we in dorpen om voldoende uitdaging te bieden en het team samen te laten groeien.

In alle lessen ligt de nadruk op het uitbouwen en verdiepen van de relatie en communicatie tussen mens
en hond. Vertrouwen en veiligheid vormen daarbij 2 centrale peilers.

Belangrijke voorwaarde bij het volgen van de lessen:
Alle honden dragen een harnas, geen corrigerende middelen toegelaten, leibanden minimum 3m lang.