Voorstelling

Na mijn studies in de humane gezondheidszorg (kinesitherapie, manuele therapie en osteopathie) besloot ik tijdens een sabbatjaar in 2012 de opleiding ‘International Dog Trainer Education’ te volgen bij Turid Rugaas. Alhoewel ik zou zeggen dat mijn visie naderhand breder en ruimer is geworden is deze filosofie nog steeds de basis in mijn dagelijks werk met honden en hun mensen.

Bij het aanvangen van deze studie had ik niet verwacht dat dit zo een invloed zou hebben op mijn toekomst. Als je als kind ervan droomt om met dieren te gaan werken, krijg je wel heel vaak te horen dat je daar geen beroep van kan maken. Maar als je bij die droom een stevige portie passie mengt dan wordt alles mogelijk! Zo ben ik dan in 2014 gestart met FreeDogz. Voordien was ik al actief in een paar lokale hondenscholen als instructeur maar de drang om een andere manier van samenzijn te promoten dreef mij om mijn eigen weg uit te bouwen. De lessen bij FreeDogz zijn dus niet in de eerste plaats gericht op gehoorzaamheid, maar op het begrijpen van het gedrag en de taal van de hond.

“Als we de communicatie van de hond niet begrijpen missen we een heel belangrijk deel in de relatie”

Het 11 jaar studeren in de richting van de humane gezondheidszorg is zeker niet voor niks geweest. Deze ruime basis aan kennis komt heel goed van pas vooral bij gedragstherapie en natuurlijk ook bij sensorische integratie voor honden. Een gezonde geest in een gezond lichaam is namelijk net zo toepasselijk bij honden als bij mensen.

Het is door die combinatie te maken tussen lichaam en geest dat ik verschillende onderwerpen heb uitgewerkt waarvoor ik internationale lezingen geef.

Voor een overzicht van de reeds georganiseerde en eigen lezingen en workshops, klik op de onderstaande button.